Catering (jak chyba każdy wie) polaga m.in na organizowniu przyjęć, posiłków..
Jakość wykonania świadczy o firmie cateringowej, dlatego też każda z firm cateringowych stara się zaprezentować najlepiej jak potrafi. Stąd też wielki naczisk na dobrze wyszkolony personel.
W ostatnich lat następował wzrost dobrobytu w Polsce, stąd też zwiększyło się zapotrzebowanie na usługi cateringowe. Oczywiście popyt na catering istniał od dawna, widocze to było szczególnie w wiekszych miastach- np. catering w Warszawie, jednakże duży skok “zapotrzebowania” usług cateringowych dopiero niedawno można było odczuć.
Wszystko układało się bardzo dobrze, do momentu kryzysu. Niestety kryzys ekonomiczny swój odcisk niczym stygmat położył także na wszystkim co okresla się słowem catering oraz gastronomią.
W tej chwili firmy z branży cateringowej odczuwają spory kryzys… np. catering Warszawa ma kilka już na wpół upadłych firm. Najbardziej dotkliwie skutki kryzysu w cateringu odczuły młode firmy.. nie mające dużej ilości referencji, które zapewniłyby im klientów na ich usługi cateringowe.
Niestety jak to mówia business is business.
No comments:
Post a Comment